Sinds ongeveer 2 jaar ben ik (Chantal) 25 kg afgevallen en in het begin stelden mensen mij vaak de vraag op welke manier ik dit heb bereikt en vooral op welke manier ik dit volhoud.. als ik dan vertel dat ik heel vaak super lekker eet, ontbijt met pannenkoeken en regelmatig een feestje als avondmaaltijd op mijn bord heb, verbaast menig een zich hierover. Maar het is écht zo.
Dus binnen SHH stond ik niet meer alleen bekend (of berucht haha) om mijn kletspraatjes, maar weten veel mensen ook wel dat ik gek ben op eten 🙈
Op een gegeven moment had ik zo vaak mijn receptjes gedeeld dat ik dacht: laat ik ze eens allemaal delen op een instagram pagina (lekkereceptjes) en ik vind het dan ook hartstikke leuk om deze pagina iedere week bij te houden! Neem even een kijkje als je ook geïnteresseerd bent in lekker eten 😌
Één van mijn favoriete receptjes is toch echt Gado Gado. Ik heb er verschillende versies hiervan geprobeerd, maar graag deel ik deze maand de Gado Gado Bowl met jullie, bevat bijna 80% groenten. En écht; als jullie tempé nog niet kennen dan moet je dat echt nú gaan kopen en bereiden want dit is fingerlicking good!
Dit heb je nodig voor 2 personen;
- 400 gr bloemkoolrijst (zelf raspen of zo kopen)
- 200 gr spitskool in reepjes
- 200 sperziebonen gehalveerd
- plakjes komkommer
- 150 gr tempéblokjes
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- olie
- limoensap
- 100 gr emping
- 2 el. Seroendeng
-------- voor de pindasaus
- 75 gr pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 1 knoflookteen
- 1 el verse gember
- 3 el. Ketjap manis
- 1 el. Sambal
Dit moet je doen;
- kook de sperziebonen 7 minuten en de laatste 2 minuten kook je de spitskool mee
- bak de tempéblokjes 9 minuten, voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten
- maak de pindasaus door alles bij elkaar in een pan te gooien, behalve de ketjap en sambal. Roer tot t dikker wordt, maar laat niet koken. Tot slot roer je de ketjap en sambal mee.
- verhit olie en bak de bloemkoolrijst met kerriepoeder zo'n 2 minuten. Schep goed om. Voeg een scheut water toe, doe de deksel er op en laat zo'n 3 minuten stomen.
- verdeel alles over 2 borden, inclusief de seroendeng en emping & klaar is kees!
Ik ben echt super benieuwd wat jullie van dit receptje vinden... ik ben fan!!
Niet onbelangrijk; ik bedenk de receptjes meestal niet zelf, maar laat mij inspireren door kookboeken/internet en pas ze naar wens aan.
Dus binnen SHH stond ik niet meer alleen bekend (of berucht haha) om mijn kletspraatjes, maar weten veel mensen ook wel dat ik gek ben op eten 🙈
Op een gegeven moment had ik zo vaak mijn receptjes gedeeld dat ik dacht: laat ik ze eens allemaal delen op een instagram pagina (lekkereceptjes) en ik vind het dan ook hartstikke leuk om deze pagina iedere week bij te houden! Neem even een kijkje als je ook geïnteresseerd bent in lekker eten 😌
Één van mijn favoriete receptjes is toch echt Gado Gado. Ik heb er verschillende versies hiervan geprobeerd, maar graag deel ik deze maand de Gado Gado Bowl met jullie, bevat bijna 80% groenten. En écht; als jullie tempé nog niet kennen dan moet je dat echt nú gaan kopen en bereiden want dit is fingerlicking good!
Dit heb je nodig voor 2 personen;
- 400 gr bloemkoolrijst (zelf raspen of zo kopen)
- 200 gr spitskool in reepjes
- 200 sperziebonen gehalveerd
- plakjes komkommer
- 150 gr tempéblokjes
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- olie
- limoensap
- 100 gr emping
- 2 el. Seroendeng
-------- voor de pindasaus
- 75 gr pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 1 knoflookteen
- 1 el verse gember
- 3 el. Ketjap manis
- 1 el. Sambal
Dit moet je doen;
- kook de sperziebonen 7 minuten en de laatste 2 minuten kook je de spitskool mee
- bak de tempéblokjes 9 minuten, voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten
- maak de pindasaus door alles bij elkaar in een pan te gooien, behalve de ketjap en sambal. Roer tot t dikker wordt, maar laat niet koken. Tot slot roer je de ketjap en sambal mee.
- verhit olie en bak de bloemkoolrijst met kerriepoeder zo'n 2 minuten. Schep goed om. Voeg een scheut water toe, doe de deksel er op en laat zo'n 3 minuten stomen.
- verdeel alles over 2 borden, inclusief de seroendeng en emping & klaar is kees!
Ik ben echt super benieuwd wat jullie van dit receptje vinden... ik ben fan!!
Niet onbelangrijk; ik bedenk de receptjes meestal niet zelf, maar laat mij inspireren door kookboeken/internet en pas ze naar wens aan.