Blog SHH
Op dit blog van Sportief Hardlopen Huizen delen we regelmatig tips, kennis en energie over Hardlopen, Trailrunning en Bootcamp
|
Op dit blog van Sportief Hardlopen Huizen delen we regelmatig tips, kennis en energie over Hardlopen, Trailrunning en Bootcamp
|
Zo, de donderdagavond Tempo Duurloop Training zit er weer op, training twee van de week. Zo mocht ik vorige week dinsdagavond wederom mee met de 'gevorderde' groep. En al kost het me moeite, een half jaar geleden had ik niet durven dromen überhaupt te kunnen proberen het bij te houden. Na de training, tijdens het drinken van de thee, vraagt een mede-loopster 'wanneer schrijf je nu eindelijk eens een blog om die recepten van je te delen.' Het is een beetje onvoorstelbaar, afgelopen maandag tikte ik de -22 kg aan op de weegschaal. Ik ben al een aantal weken op een gezond gewicht en dit was mijn belangrijkste doel. Wat ik er allemaal bij gekregen heb, had ik niet durven dromen; ik voel me echt fitter dan ooit, m’n sportprestaties worden met de week beter, ik gebruik nog maar de helft van de (astma) medicatie, ik heb slechts enkele momenten nog last van de astma klachten en ik voel me oprecht goed als ik s’ochtends wakker word. Ook zorgt mijn spiegelbeeld nu steeds vaker voor een glimlach op mijn gezicht. Als ik anderen vertel dat ik de afgelopen periode écht geen honger heb gehad, verbaast de meerderheid zich hier nogal over, maar het is echt zo. Ik houd nogal van gezelligheid en dat zorgt er voor dat ik bijna ieder weekend wel uit eten ga. Ondanks de etentjes, blijf ik afvallen zonder dat ik honger hoef te lijden. In mijn vrije tijd struin ik mijn kookboeken en het internet af, opzoek naar #healthy en #skinny recepten. Zo maak ik het leuk voor mezelf, want wat is er nu leuker dan ontbijten met taart én weten dat je ook nog eens gezond bezig bent. Omdat ik steeds vaker vragen krijg van de mensen om mij heen (en op social media) of ik de recepten wil delen, ben ik hierover na gaan denken. Ik vind het belangrijk dat je altijd dicht bij jezelf blijft en weet dat ik geen voedselexpert ben en de recepten zijn (variaties op) bestaande recepten. Blijf dus vooral naar jouw eigen lichaam luisteren en houd jouw doelen voor ogen. Mijn doel is gezond zijn/worden. Hier voor moest ik afvallen, maar dit is voor iedereen anders. Ik vind het echt leuk om de recepten die ik gebruik regelmatig te gaan delen en hierbij zal ik ook vermelden waar ik mij door heb laten inspireren. Het eerste recept wat ik heel graag wil delen is de Loempia taart. Deze is #skinny, #healthy en heel erg lekker als avondmaaltijd. Vol met groenten en kip... ik at een kwart van de hele taart. Wat heb je nodig; ♡ springvorm 24cm ♡ bakspray Ingrediënten; ♡ 4 vellen filodeeg ♡ 500 gr. Kipfilet ♡ 3 eieren ♡ 2 koffielepels olie ♡ 3 eetlepels sojasaus ♡ 400 gr. Oosterse wokgroente ♡ 250 gr. Taugé ♡ peper / zout ♡ chilisaus Manier van bereiden; ♡ laat de filodeeg bladen ontdooien ♡ verwarm de oven voor op 200 graden ♡ snijd de kipfilet in blokjes ♡ bak de blokjes in een wokpan met olie. Roerbak hier 2 eieren bij. ♡ laat de kipfilet een beetje gaar worden en voeg de wokgroente, taugé, sojasaus toe. Naar eigen smaak een beetje peper en zout. ♡ bakspray de springvorm met bakspray en leg de filodeeg bladen over elkaar en over de rand van de springvorm heen (later vouw je de filodeeg bladen naar elkaar, dus laat genoeg ruimte over). ♡ schep het groenten en kipmengsel in de springvorm en vouw de filodeeg bladen dicht, naar elkaar toe. ♡ kluts een ei en verdeel het geklutste ei over de bovenkant voor een mooie goudgele kleur. ♡ zet de Loempia taart ongeveer 35-40 minuten in de oven ♡ serveer de Loempia taart met chilisaus. Dit recept is geïnspireerd door de skinny loempias van #floortjesfoodexperience en ik vond het genieten! Veel plezier met bereiden en vooral eet smakelijk!
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
Categorieën:
Alles
Lees ook blogs uit:
December 2020
|
Diensten |
Over SHH |
|