Blog SHH
Op dit blog van Sportief Hardlopen Huizen delen we regelmatig tips, kennis en energie over Hardlopen, Trailrunning en Bootcamp
|
Op dit blog van Sportief Hardlopen Huizen delen we regelmatig tips, kennis en energie over Hardlopen, Trailrunning en Bootcamp
|
Is het een trend, steeds verder te willen lopen? Geen idee, maar in ieder geval hoor ik om mij heen meer mensen die verder willen lopen, dan mensen die sneller willen lopen. Eigenlijk is dat vreemd voor een sport waar van oudsher de tijd bepaalde wie de beste was. Is dat erg?
6 Reacties
Soms lukt het schrijven van een blog niet. Ik was al begonnen aan een blog over trainingsmethoden, maar dat ging vooral over trainingsschema’s. Een trainingsschema is maar een stukje van een trainingsmethode en een trainingsmethode is maar een klein onderdeel van het geheel dat hardlopen heet. Je hebt ook nog zaken als bijvoorbeeld looptechniek. Ik liep behoorlijk vast.
De meeste van jullie zullen wel eens gehoord hebben van Natural running, Chi-running, Pose-methode, Barefoot-running, Lydiard, Verheulmethode, Souplessemethode, Bewust hardlopen, Sportrusten of methode Bosch&Klomp. Ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar. Maar wat zijn dat nou? Trainen voor hardlopen is simpel. Je trekt een paar schoenen aan en gaat lopen. Als je het vaker doet, gaat het een beetje makkelijker. Je kan verder lopen zonder dat je moet gaan wandelen. Van je standaardrondje ben je eerder terug. Maar dan komt er een moment dat het niet meer “vanzelf” beter gaat. Dat is ook niet zo gek, want veel meer dan je lichaam laten wennen aan hardlopen heb je eigenlijk nog niet gedaan. Van gericht trainen naar een doel is nog geen sprake.
De meeste lopers willen beter worden. Maar wat is dat: beter? Is dat langer achter elkaar kunnen hardlopen? Of sneller? Of allebei? Of zonder weer zo’n vervelende blessure te krijgen? In het vorige blog heb ik uitgelegd op welke manier we bij Sportief Hardlopen Huizen trainen op basis van hartslag. In dit blog laat ik zien wat het verschil is bij de verschillende trainingsvormen en wat je daar uit af kan leiden.
Gezelligheid, in beweging blijven, buitenlucht, wedstrijdloopjes en de recente corona-kilo’s kwijtraken zijn allemaal redenen die ik veel voorbij hoor komen tijdens de trainingen. Maar een andere reden die ook heel vaak terugkomt is de Beach-Body, want wie wil er nou niet als supermodel of hunk op het strand paraderen in de zomer? Maar zoals veel mensen al weten, is wat je eet zeker net zo belangrijk als het sporten zelf. En nee, ik ga nou niet een of ander superdieet of superfood aanprijzen, ik wil alleen uitleggen dat het balanceren van je eten al enorm kan helpen.
|
Categorieën:
Alles
Lees ook blogs uit:
December 2020
|
Diensten |
Over SHH |
|